Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020

De winnaar van de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020 wordt bepaald door de online bezoekers van het NVVC2020 die tijdens het congres op 26 november hun stem mogen uitbrengen. Ook blikken we met Stichting Yannick terug op de initiatieven en activiteiten van Stichting Yannick sinds het winnen van de prijs tijdens het NVVC2018.

De finalisten voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020
We hebben veel mooie inzendingen mogen ontvangen voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs (NVVP). Hieruit blijkt maar weer dat verkeersveiligheid een belangrijk en populair onderwerp is waar we met z'n allen veel mee bezig zijn. Duizenden stemmen hebben geleid tot drie finalisten die nog kans maken op de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020. Pieter Litjens maakt ‘s middags tijdens het NVVC2020 namens het Kennisnetwerk SPV bekend wie zich winnaar mag noemen van de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020.

  • Risico’s in beeld SD-Insight, NEXTdriver
  • Maatregelen Lekker Anders Dag, Prettig verkeer rond school...... maar dan anders
  • Samenwerking Innovatie Centrum Verkeer en Logistiek, Veilig Thuiskomen een recht maar niet vanzelfsprekend

De prijs
De winnaar ontvangt/krijgt roem en publiciteit rondom het eigen project/initiatief door middel van een artikel in Verkeerskunde en publiciteit via de media van de organiserende partijen en het Kennisnetwerk SPV. Daarnaast ontvangt de winnaar een kunstwerk. 

Initiatief
knspvDeze prijs is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, SWOV, Veilig Verkeer Nederland en de ANWB. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt op het Nationaal Verkeersveiligheidscongres (NVVC). Omdat het Strategisch Plan Verkeersveiligheid dit NVVC centraal staat heeft de congresorganisatie het Kennisnetwerk SPV gevraagd deze editie van de Nationale Verkeersveiligheidsprijs te organiseren.  


Winnaar van de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2018 is:

Een mobiel achter het stuur – Frank Frijns (Stichting Yannick)