Slimme Bandenpomp - Laurens Drogendijk (Band op spanning)

Slimme Bandenpomp

Laurens Drogendijk (Band op spanning)

Tijdens het NVVC heeft ‘Band op Spaninng’ bij de bezoekers van het congres de band op spanning test uitgevoerd. Opvallend was dat er geen grote probleemgevallen werden waargenomen.
Bent u benieuwd naar het resultaat? Download hier het resultaat

Korte, wervende omschrijving


De slimme Bandenpomp helpt automobilisten gratis en gemakkelijk de banden correct op te pompen. Slimme software ziet of de band lek is en waarschuwt in het beeldscherm dan direct de gebruiker met advies wat die kan doen. Deze tijdige en duidelijke waarschuwing voorkomt veel ongelukken en klapbanden. De software kan daarnaast op kenteken de juiste spanning weergeven, corrigeert voor opgewarmde banden, winterbanden en afwijkende bandenmaten en laat in beeld zien wat de meting is en hoeveel liter brandstof en euro's je bespaart met het gebruik. Veel extra veiligheid, gemak en winst voor klimaat en luchtkwaliteit. Een innovatief antwoord op de levensgevaarlijke en slecht werkende luchtpompen die gangbaar zijn bij tankstations. En Slimme Bandenpompen zijn bovendien gratis te gebruiken.

Motivatie


Naast de winst voor de verkeersveiligheid, wordt hiermee ook het klimaat en de luchtkwaliteit verbetert, is er minder uitstoot van fijn stof en NOx en neemt verkeerslawaai met 1 tot 3 decibel af. Met de oude luchtpompen bij tankstations, rijden volgens onderzoek van de BOVAG 93% van alle gebruikers met een te lage en zelfs verlaagde spanning weg. Dit gebeurt onbewust, ongewild en is duidelijk ongewenst! De luchtpompen bij tankstations veroorzaken daarmee extra verspilling van brandstof en extra bandenslijtage. Dit is duidelijk een gemiste kans en het is tijd voor grootschalige verandering: Help ons mee 2.500 Slimme Bandenpompen in heel Nederland te plaatsen bij supermarkten en andere nieuwe locaties direct bij jou in de buurt.

Kernwoorden

Bandenspanning, verkeersongelukken, verbeterde verkeersveiligheid, innovatie, Klimaat, fijn stof, Slimme Bandenpomp, gratis te gebruiken, duurzame mobiliteit, lekke banden, brandstofbesparing, CO2 besparing

5a6b0fad5cad7 Bandenpomp bij de ANWB

5a6b0fad5d3f2 BP bij Monnickendam

5a6b0fad5eb6f BP Hoofddorp5a6b0fad5ef4d Slimme Bandenpomp bij AH Doorn

5a6b0fad5e6da BP bij winkelcentrum Heerhugowaard

5a6b0fad5f452 Voorbeeld startscherm

5a6b0fad5f67d Voorbeeld hulpscherm instellen juiste bandenspanning

5a6b0fad5f883 Veerbeeld scherm met metingen tijdens oppompen banden

5a6b0fad5fcd5 Voorbeeldscherm waarschuwing lekke band met advies

5a6b0fad5fa9c Voorbeeldscherm met weergave besparingen na oppompen