A7 Veilig: zeven overheden slaan een brug naar elkaar en naar de weggebruiker. Het effect?

btn enqueteheader

Waarom deze sessie?

In het verkeersveiligheidsproject A7 Veilig deden zeven verschillende overheidsorganisaties de afgelopen twee jaar een
bijzondere poging om samen te werken aan de verkeersveiligheid op de A7 in Friesland en Groningen. Terwijl meerdere projectpartners ondertussen te maken kregen met reorganisatie van hun eigen organisaties, een meer gecentraliseerde werkwijze met minder ruimte voor projectmatige aanpak, sloegen zij een brug
naar de weggebruikers op de snelweg die mee konden denken over de aanpak op de weg. Via meerdere kanalen mochten weggebruikers hun mening geven over de veiligheid op de route. Wat was het effect van deze aanpak? Wat zouden de projectpartners achteraf anders hebben gedaan? En hoe hadden zij de weggebruikers nog beter kunnen betrekken?

ongevalfoto

Voor wie is deze sessie bedoeld?

Een sessie voor beleidsmedewerkers van lokale, regionale, provinciale en landelijke overheidsorganisaties of
kennisinstellingen die te maken hebben met verkeersveiligheid, wegbeheer, handhaving, verandering van verkeersgedrag, communicatie met weggebruikers en beïnvloeding van weggebruikers. Een sessie om van te leren, ook van elkaar!

Wat gaan we doen?

Is de veiligheid op de A7 door A7 Veilig verbeterd? Was het project succesvol? Wat hebben de partijen ervan geleerd? De projectleider vertelt er alles over in een korte presentatie over A7 Veilig.
Daarna gaat u in groepjes met vertegenwoordigers van het project in gesprek over een van deze vragen:

1. Je organisatie reorganiseert en regels/werkwijzen worden steeds meer centraal aangestuurd. Hoe kun je dan toch op lokaal en regionaal niveau werken aan een eigen aanpak? Hoe blijft er ruimte voor (persoonlijke) verbinding met professionals van partnerorganisaties?

2. A7 Veilig sloeg een brug naar weggebruikers. Hadden ze nog meer kunnen participeren?
3. Welke 'out of the box'-ideeën hadden het succes kunnen verhogen?
4. Hoe houd je de verbinding tussen de organisaties (en weggebruikers) in stand als het project ophoudt te bestaan?

Motorrijder klein website

Wie zijn er betrokken?

De sessie wordt verzorgd door Hans Rombout (projectleider A7 Veilig bij Rijkswaterstaat Noord-Nederland), Fred Timmerman
(clusterchef Verkeershandhaving Politie Noord-Nederland), Heiko Pentenga (beleidsmedewerker Verkeer Openbaar Ministerie Noord-Nederland), Peggy Limburg (Senza Communicatie).

Activiteiten vóór 24 april

Geïnteresseerd in onze sessie? Kijk dan voor 24 april eens op onze website (www.a7veilig.nl) of volg ons op Twitter  (www.twitter.com/a7veilig) of Facebook (www.facebook.com/a7veilig). Heb je vragen waar we tijdens de sessie op terug moeten komen? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Filmpje!

https://www.youtube.com/watch?v=ZSnc3T7Zd1U