(On)verwachte effecten van schoolzones

Waarom deze sessie?

schoolzone 5051scr

Deze sessie slaat een brug naar de wereld van gezonde leefstijl, door een overzicht te geven van de relatie tussen verkeersveiligheid en het beweeggedrag van kinderen. Een tweede doel van deze sessie is met de deelnemers bepalen wat moet worden gemeten in onderzoek naar de (verkeersveiligheids)effecten van schoolzones. De gekozen variabelen worden gemeten in het ZonMw schoolzone project, waarbij de relaties tussen veilige schoolomgeving en mate van bewegen wordt onderzocht. 

Voor wie is deze sessie bedoeld?

Voor gemeenten, stadsregio's, provincies, regionale organen verkeersveiligheid, producenten verkeerseducatieproducten en iedereen die iets te maken heeft met de inrichting van schoolzones en het gedrag van kinderen binnen deze zones.

Wat gaan we doen?

Interactieve sessie waarbij we van een longlist van mogelijk te meten variabelen met elkaar tot een shortlist komen. Hiervoor informeren we de deelnemers over het ZonMW project, wat we (verder) gaan meten (o.a. met GPS data hoe(veel) kinderen bewegen) en wie hier aan meewerken en wat de rol is van de partijen die hieraan meewerken. 

 

Wie zijn er betrokken?

partners schoolzone

o.a. VUmc, TNO, Jantje Beton, NISB, Royal HaskoningDHV, Stadsregio Amsterdam 

Activiteiten vóór 24 april

In oktober 2013 is een promovendus begonnen. Inmiddels zijn de scholen die mee zullen doen geselecteerd. 

aanleg schoolzone