Doorgaand Verkeer bij Groen Licht! - De kracht van een verkeerskeurmerk voor de kinderopvang van 0-4 jarigen

plaquette groen licht voor aan de gevel kopie kopie

 

 

Waarom deze sessie?

Wij hebben ervaren dat een verkeerskeurmerk voor de kinderopvang een krachtig middel is om verkeerseducatie en -veiligheid een onlosmakelijk onderdeel te laten uitmaken van de opvoeding door ouders en professionele opvoeders in de leeftijdsgroep-icon-0-4 jaarkinderopvang van 0 tot 4 jarigen en willen dit graag met u delen en er over in discussie gaan.
Al ruim 50 kindcentra in Noord-Brabant zijn trots op hun behaalde label, waarmee zij een hoogwaardige en structurele bijdrage leveren aan een doorgaande lijn in verkeerseducatie.

Voor wie is deze sessie bedoeld?

Wij gaan graag in gesprek met beleidsmedewerkers die zich bezig houden met mensgerichte maatregelen, vanuit gemeenten, provincie of landelijke overheid. Ook congresdeelnemers die bekend zijn met JONGleren in het verkeer, Leer in het verkeer of andere programma's voor de doelgroep nul tot vierjarigen zijn van harte welkom om mee te praten en denken. 

Wat gaan we doen?

U gaat in gesprek met praktijkmensen die op verschillende manieren betrokken zijn bij de verkeerseducatie van jonge kinderen en ervaring hebben met het verkeerskeurmerk GROEN licht! rotonde U beweegt zich over een rotonde met verschillende 'invalswegen' en bespreekt daar met een kinderdagverblijfmanager, een kritische gemeente en een ouder/uitvoerder een stelling of vraag. We vragen u mee te denken over hoe een keurmerk voor de kinderopvang nog krachtiger kan worden en stellen prijs op uw kritische mening en vragen.

Wie zijn er betrokken?

Edux Onderwijsadvies, de gemeente Woudrichem, Kinderdagverblijf Prinsjeshof uit Breda en een ouder

Activiteiten vóór 24 april

Breng een bezoekje aan ons digitaal prikbord en praat alvast mee!