Marktplein aanpak fietsveiligheid

Waarom deze sessie?

In de beleidsimpuls verkeersveiligheid staat de afspraak dat alle gemeenten een lokale aanpak veilig fietsen gaan opstellen. Nog niet iedere gemeente is zover, waarbij tijd en geld vaak de belemmeringen zijn om hiermee aan de slag te gaan. Heeft u ook nog geen plan klaarliggen? Of bent u wel begonnen, maar kunt u nog wat tips gebruiken? Met deze sessie laten we u kennis maken met de organisaties die u kunnen helpen om een impuls te geven aan het fietsveiligheidsbeleid in uw gemeente. Het hoeft helemaal geen tijdrovende klus te zijn om een plan op te stellen en er zijn veel no-regret maatregelen die u kunt treffen! Op het marktplein aanpak fietsveiligheid haalt u kennis/ervaring van kennisinstellingen en praktijkervaringen van andere gemeenten of marktpartijen.

Voor wie is deze sessie bedoeld?

De sessie is primair bedoeld voor beleidsmedewerkers die willen starten (of bezig zijn) met het opstellen van een lokale aanpak veilig fietsen. Overige geïnteresseerden zijn daarnaast van harte welkom!

Wat gaan we doen?

Op het marktplein maakt u op informele wijze kennis met organisaties die u op weg kunnen helpen. We leiden u rond over het marktplein en we laten u in kleine groepjes diverse kraampjes bezoeken. Maak kennis met partijen waar u in de praktijk minder contact mee hebt, stel vragen aan deskundigen en pols hoe andere gemeenten tot een aanpak zijn gekomen. Let wel: om te voorkomen dat u nadien maar kennis heeft gemaakt met één organisatie, zullen we een maximale bezoekerstijd per kraam instellen!

Wie zijn er betrokken?

De marktkooplieden zijn in dit geval de organisaties die graag hun kennis en ervaring willen uitwisselen om u verder op weg te helpen. Denk hierbij aan o.a.: SWOV, gemeente Heerhugowaard, ANBO, VVN, Fietsersbond, TeamAlert en enkele adviesbureaus. Uiteraard zal CROW-Fietsberaad ook van de partij zijn.

 fietstunnel